Ymmud

Andersom ook heel relaxed..

Het guerilla marketing idee van 2012

januari31

De vrieskou heeft ons kikkerlandje bereikt en in Friesland wordt men al nerveus. Het E woord wordt genoemd!
De Elfstedentocht heeft in het verleden één van de grootste guerilla marketing actie gehad die ons land gekend heeft. Want in 1997 stond iedereen langs de route met de welbekende Unoxmuts op zijn hoofd. Mocht de tocht der tochten dit jaar weer verreden worden dan zullen ongetwijfeld de Unoxmutsen, AH hoedjes, opblaasklapschaatsen van merk X etc etc langs de kant te spotten zijn.

Maar ik denk dat het volgende idee misschien nog wel veel opvallender is! Waar zullen de camera’s de hele tijd op gericht staan? Op het ijs natuurlijk! En wel op de meest beroemde knelpunten zal de NOS haar posities hebben ingenomen. Dus zorg dat je boodschap op het ijs te zien is. Hoe doe je dat zul je je afvragen. Heel simpel, maak een redelijk groot sjabloon van je merk of merknaam en leg deze op het ijs. Maak met een mini slijptol een klein spoor in het ijs en giet daar water met kleurstof in de kleur van je huisstijl in. Als je de tweede gedaan hebt ga je terug naar de eerste, giet er een emmertje water over heen en de vorst doet de rest. De volgende dag zal iedereen je merk zien in het ijs!

Succes met uitvoeren! (als de beveiliging niet wordt aangescherpt door dit artikel..)

2 Comments to

“Het guerilla marketing idee van 2012”

 1. Avatar januari 31st, 2012 at 11:09 cor Says:

  Hoi,

  Met een mini slijptol het ijs van de Elfstedentocht mollen?? Ik denk niet dat je daar veel vrienden mee maakt. Vooral niet als de koplopers van de Tocht der Tochten letterlijk over je merk zullen struikelen. Als je al de kans krijgt het ijs met verf en slijptol te betreden. Andere kant. Als het een merk drempels, deurmatten of range glibber- en glijproof producten betreft, dan sta je wel in een keer op de kaart…

  groet,
  cor


 2. Avatar januari 31st, 2012 at 11:53 Dummy Says:

  Niet mollen natuurlijk. Laten we het leuk houden :) Je moet het ook niet doen op het stuk waar je allemaal over heen gaan maar een stukje er van af!


Email will not be published

Website example

Your Comment:

Dimitri volgers:
TwitterCounter for @dimitri
Ymmud.nl volgers:
TwitterCounter for @ymmud_nl
Expornstar volgers:
TwitterCounter for @expornstar

View Dimitri Reining's profile on LinkedIn

Bookmark and Share

Telt sinds:
25 september 2010
free counters

eXTReMe Tracker