70db weg ermee (deel 2)

Zoals ymmud.nl al eerder meldde over dat e gemeente dreigt een plan aan te nemen om de toegestane geluidsnormen te verlagen voor (muziek)evenementen in de stad. (De maatregel is onderdeel van een veel uitgebreider plan ivm evenementen beleid waar we vanuit de stichting op hebben gereageerd net als vele andere organisaties; er staan goede dingen in maar ook meer onderdelen waar we nog niet zo blij van worden).

De voorgestelde geluidsbeperking zorgt ervoor dat het op veel plekken in de stad bijna niet meer mogelijk is om buiten live muziek te maken met versterking. Een aantal festivals als BeatsBall en andere openlucht evenementen dreigen hier de dupe van te worden. Groningen staat juist bekend om al haar leuke events en de goede sfeer op die events.

Afgelopen woensdag kwamen ongeveer 300 mensen bijeen op de Grote Markt voor een protest. Oogtv o.a. maakte hiervan beelden.

Geen idee wie die knappe vent met die megafoon links is bij 1 minuut 22 is trouwens *kijktfluitend omhoog*

Props voor iedereen die er was en speciale prop voor MC Sherlock (die gozer naast die knappe vent met megafoon) die als eerste het vrije woord nam!

Om op de hoogte te blijven van het protest en de besluitvorming is een http://www.twitter.com/70decibel
Via dit account zal ook de exacte tijd worden genoemd van de publieke raadsvergadering (komt allen!) waar weer over dit punt gesproken zal worden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *